Agram LifeOsiguranje

2. Srpanj 2014
 

Osiguranje kućanstva Wiener osiguranja

wiener

Wiener osiguranje VIG u ponudi osiguranja privatnih objekata i kućanstava ima posebno kreiran paket Moj (o)siguran dom, koji se može ugovoriti u Small, Medium ili Large varijanti, te unutar svakog odabrati željena pokrića. Na jedinstvenoj polici može se ugovoriti i osiguranje od posljedica nezgode za sve članove kućanstva. Moj (o)siguran dom ugovara se na novu vrijednost i za objekte i za stvari kućanstva, a paketi se razlikuju po širinama pokrića i oblicima zaštite imovine. Paketom Moj (o)siguran dom u Wiener VIG -u osigurava se cjelokupna vrijednost nekretnine i pokretnina, ukupno 76 različitih rizika, čime se pruža maksimalna zaštita imovine.

Osiguranje građevinskog objekta obuhvaća osnovna pokrića požara, udara groma, eksplozije, pada letjelice, oluje, tuče, manifestacija i demonstracija, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, pritiska snijega te dodatne troškove nastale kao posljedica osiguranih osnovnih pokrića. Nadalje, mogu se ugovoriti i dodatna pokrića, poput loma stakla, oštećenja na objektu zbog provalne krađe i vandalizma, osiguranje odgovornosti vlasnika iz posjedovanje nekretnine, puknuća cijevi izvan građevinskog objekta, troškovi hitnog povratka s godišnjeg odmora uslijed nastalog osiguranog slučaja osnovnih opasnosti i dr.

Kod osiguranja predmeta kućanstva moguće je uz osnovna pokrića požara, udara groma, eksplozije, oluje, tuče, udara na vlastito motorno vozile, izljeva vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, provalne krađe i razbojstva, provalne krađe iz motornih vozila (prtljažnik), ugovoriti i privatnu odgovornost članova kućanstva čak do 1.000.000 kuna, osiguranje troškova namirnica zbog odmrzavanja nakon nastanka osiguranog slučaja prednapona.

Uz to, mogu se ugovoriti pokrića za lom stroja za kućanske aparate, troškovi gubitka najamnine ako se kuća ili stan iznajmljuju, trošak hotelskog smještaja ako stan ili kuća budu neupotrebljivi uslijed osiguranog slučaja osnovnih opasnosti i dr. U Wiener osiguranju VIG kreiran je i poseban paket osiguranja za vlasnike apartmana i kuća za iznajmljivanje „Moj (o)siguran dom i apartman“, koji dodatno na istoj polici pruža mogućnost ugovaranja osiguranja za stvari u apartmanu, osiguranje gostiju apartmana od posljedica nesretnog slučaja, gubitak prihoda od najma uslijed nastanka osiguranih slučajeva ugovorenih policom, odgovornost iznajmljivača apartmana prema trećim osobama (gostima) i dr.

Svaki paket pruža mogućnost i ugovaranja dodatnih pokrića za prirodne rizike poplave, bujica i visokih voda, potresa, klizanja tla, snježne lavine.

Wiener osiguranje VIG trenutno u akciji osiguranja imovine, koja traje do 31. listopada 2014. godine nudi, uz osiguranje imovine Moj (o)siguran dom, popust od 10 posto na ugovaranje police osiguranja od automobilske odgovornosti.

Nerijetko su klijenti iznenađeni premijom osiguranja kojom mogu zaštiti svoju imovinu, što je razumljivo ako uspoređujemo premije koje se izdvajaju za osiguranja motornih vozila, a koja su u naravi znatno nižih vrijednosti od nekretnina. Prosječne premije osiguranja imovine kreću se već od 0,5 kuna na dan do 5,5 kuna na dan za stan površine 60 četvornih metara, ovisno o širinama pokrića koja se ugovaraju, načinu ugovaranja i, naravno, o vrijednosti imovine i stvari kućanstava.

Prilikom ugovaranja vrlo je bitno provjeriti osigurava li se imovina na novu vrijednost ili na prvi rizik. Način ugovaranja utjecat će i na visinu naknade u slučaju štete, odnosno ako se imovina ugovara na novu vrijednost, prilikom izračuna naknade osiguratelj neće u obzir uzimati amortizirana vrijednost i za taj iznos umanjiti naknada. Ako se osigura kuća starosti 30 godina na svotu od 100.000 eura i u slučaju požara, naknada će se umanjiti za amortiziranu vrijednost 30 posto (ako uzmemo vijek trajanja objekta 100 godina), te će osiguranik dobiti 70.000 eura, umanjeno za eventualnu vrijednost ostataka. Kad se osiguranje ugovori na novu vrijednost, u istom primjeru osiguranik bi dobio 100.000 eura, umanjeno za eventualnu vrijednost ostataka. Iznosi naknada iz šteta kreću se u prosjeku od 2000 kuna za manje štete, najčešće izlijevanja vode uslijed puknuća cijevi i lomova stakla, pa do cjelokupne vrijednosti osigurane imovine izgubljene u požaru.

 

Jadransko osiguranje
 
 

 
siguran dom

Prelistajte priručnik za građane Siguran dom!

Kao i protekle dvije godine, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova časopisi Zaštita i Svijet osiguranja izdali su priručnik Siguran dom koji se besplatno dijeli po policijskim upravama za poslovanje s građanima. Či...
 
 
sigurnost imovine

Kako povećati sigurnost imovine i doma dok ste na putu

Da biste povećali sigurnost imovine osiguratelji savjetuju: • dogovorite sa susjedima redovito pražnjenje poštanskog sandučića i zamolite susjede da povremeno pale svjetlo u vašem stanu • ne ostavljajte poruke na vrat...
 
 
UNIQA dnevna soba

Kava na trgu – mjesečna rata police osiguranja doma

UNIQA osiguranje predstavilo je edukativnu kampanju za osiguranje kućanstva „Misli doma je najljepše“. U samom centru grada na Cvjetnom trgu građani su na zanimljiv način doznali više o prednostima i koristima osiguran...
 

 
uniqa dom

UNIQA dnevna soba vas poziva na druženje!

UNIQA osiguranje u okviru edukativne kampanje „Misli doma je najljepše“ predstavlja UNIQA dnevnu sobu koja će na atraktivnim lokacijama u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku ugostiti sve zainteresirane prolaznike. U petak, ...
 
Advertisement
 
Provalnik provaljuje u kuću osiguranje kućanstva

Provalne krađe u porastu, a osiguranje imovine u padu

U Hrvatskoj se godišnje dogodi više od 18.000 provalnih krađa, a građani  za osiguranje doma godišnje u prosjeku izdvajaju samo 17 eura, upozoravaju iz osiguravjuće kuće GRAWE Hrvatska Prema Interpolovim podacima, proš...